Pàgines

divendres, 16 de desembre del 2011

La Patum aconsegueix una nova menció


La festa berguedana per excel·lència ha estat guardonada amb el ‘Premio Nacional de Tradiciones Populares’ per part de la ‘Sociedad Española de Antropologia y Tradiciones Populares’.

Després de l’assistència a les festes del Corpus d’una comissió de la Junta Directiva de la ‘Sociedad Española de Antropología y Tradiciones Populares’ i la realització d’un treball de camp, s’ha decidit per unanimitat entregar el premi a la Patum, reconeixent i felicitant la bona feina de l’Ajuntament de la Ciutat i el Patronat Municipal de La Patum per la conservació de la festa.

Cal destacar l’exigència que aquest premi requereix als participants, que malgrat i ser convocat anualment, només havia estat entregat a ‘Gotargas y Mascaritas de Almiruete’ de Guadalajara l'any 2006; la resta d’anys el premi havia quedat desert. Això fa que esdevingui encara més important.

El lliurament del premi serà el proper dilluns 19 de desembre a la Casa de Cantàbria de Madrid i serà recollit per Juli Gendrau, Alcalde de Berga i president del Patronat Municipal de La Patum.


1 comentari: